Schietsport is toegankelijk voor iedereen, ongeacht leeftijd. Er zijn vele verschillende soorten disciplines, verdeeld in verschillende wapengroepen.

Om te schieten is het belangrijk dat je je goed kunt concentreren, en een goede lichamelijke en geestelijke conditie hebt die je onder controle zal moeten houden tijdens het schieten.

De schietsport is voornamelijk een inviduele sport, iedereen kan zonder druk van anderen op zijn eigen niveau schieten. Of je tijdens je schietbeurten nu altijd voor de hoogste scores wilt gaan of gewoon ontspannend wilt schieten, dat is aan jou.

Schietvereniging De Musketiers biedt de mogelijkheid om Klein Kaliber Geweer en Klein Kaliber Pistool te schieten.

Klein Kaliber Geweer, Karabijn en Pistool schieten

Iin een knielende houding met een Klein Kaliber Geweer (KKG), Klein Kaliber Karabijn (KKK), of staand met een Klein Kaliber Pisool (KKP).

Het doel, een kaart met 5 visuelen, staat met geweer schieten op 12 meter afstand, voor pistool schieten op 10 meter afstand.

Als je een beginnend schutter bent, krijg je langdurig begeleiding en instructies van een ervaren schutter van de vereniging. Veiligheid staat hierbij altijd voorop!

De instructeur zal je, naast de nodige veiligheidsregels en het omgaan met een wapen, instructies geven over het schieten zelf: de juiste houding, het richten, ademhaling, overhalen van de trekker etc.

Na deze uitgebreide begeleiding zul je, in overleg, zelfstandig de schietbaan op mogen om het klein kaliber schieten verder zelf te ontdekken. Uiteraard kun je ook dan nog verdere begeleiding en tips krijgen van de instructeurs en andere schutters.

Je kunt gratis gebruik maken van verenigingswapens om mee te schieten.

Competities

Binnen de vereniging is er een clubcompetitie voor geweer, karabijn en pistool.

Je hebt het hele jaar de tijd om een bepaald aantal series kaarten te schieten. Aan de hand van je totaalscore wordt je ingedeeld in een bepaalde klasse.

Meer informatie

Voor meer informatie over de schietsport, bezoek de website van de KNSA (Koninklijke Nederlandse Schietsport Associatie): www.knsa.nl.
Deze instantie behartigt de belangen van alle schietsportverenigingen.